Recepty

Recepty > kuře > africké kuře

Africké kuře

Potřebné suroviny:

Kuřecí maso
1/2 l slepičino vývaru
650 ml smetany
kari koření
1 pórek
sůl a pepř
2 zelené papriky
2 červené papriky
1 žlutá paprika
1 oranžová paprika
maizena

Postup přípravy:

Papriky nakrájíme na tenké nudličky, pórek na tenké kolečka. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso, které osmahneme. Zalijeme slepičím vývarem, následné přidáme hodnou dávku kari koření, pomícháme a dusíme doměkka. Poté nalijeme na maso smetanu a vaříme asi 10 minut. Poté omáčku zahustíme maizenou. Necháme chvíli povařit a přidáme nakrájené papriky a pórek. Vše pořádně zamícháme a necháme vařit dokud není zelenina měkká. Dochutíme solí a kořením.

Další jídla:
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na bramboráky se zelím smažené dozlatova.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Recept kuře na kari

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla africké kuře přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.