Recepty > kuře > albrechtické kuře
Potřebné suroviny:
Pro přípravu receptu budeme potřebovat: 1 kuře, 250g smetany, sůl, 2 vejce, hladká mouka a strouhanka na obalení
Postup přípravy:
Kuře nakrájíme na menší porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, vložíme do pekáčku, zalijeme smetanou a pečeme v předem vyhřáté troubě. Smetana se během pečení vsákne a udělá se strouhankou kůrčičku.
Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory nebo bramborovou kaší.
Další jídla:
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
V troubě pečená kachna se peče až 2 hodiny.
Marinované kuřecí řízky podáváme s hranolkami.
Nadívaná kachna s dušeným červeným zelím.
Babiččino kuře pečeme do křupava.
Boršč z červené řepy podáváme ozdobený smetanou.
Pečené tousty s kuřecím masem položíme na malý plech a pečeme.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Kotlety na šlehačce na které nasypeme kolečka brambor.
Česneková omáčka recept na přípravu k použití.
Kuře pečené na zelí a slanině tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Recept na kuře pečené na zelí
Recept na přípravu jídla albrechtické kuře přináší na talíř inspiraci.