Recepty > polévky > americká zelňačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny, které budeme potřebovat, jsou uvedeny v receptu.
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji zpěníme jednu jemně nakrájenou cibuli, vložíme na ni asi čtvrt kg mletého masa, rozmícháme a prosmažíme, osolíme, opepříme a okořeníme dvěma hřebíčky a pak zalijeme vodou nebo raději vývarem (tak litr a čtvrt) a uvedeme do varu. Mezitím si drobně pokrájíme půl kg čerstvého zelí, dáme do vařící polévky, osladíme lžičkou cukru a přidáme 2 lžíce přebraných a opláchnutých rozinek. Uvaříme do měkka a nakonec ochutíme citronovou šťávou. Podáváme s opečeným toastem.
Další recepty:
Loštická polévka chutná.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Majonéza bez vajec upravená dle chuti.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Čočkovka okyselená trochou octa.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Bramboračka s houbami vaříme ji do změknutí brambor i hub.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Srbská čorba ze zeleniny.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Vločková polévka s mlékem a žloutkem a zeleninou.
Čočková polévka se zeleninou kterou podáváme ještě teplou.
Americká buchta
Americká zelňačka přináší na talíře vytříbenou chuť.