Recepty > vánoční cukroví > andělské oči
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
150 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/3 vanilkového cukru, 40 g mletých ořechů, 100 g hery, 1 vaječný žloutek, alginátové kuličky na ozdobu
Postup přípravy:
Smícháme suroviny, zaděláme hladké těsto, které necháme alespoň 1 hodinu v ledničce odpočinout. Z těsta vytvoříme váleček o průměru přibližně 1,5 cm, ze které nakrájíme kousky a vyválíme kuličky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Pomocí pomoučněmé vařečky uděláme do kuliček důlek, do kterého vložíme alginátovou kuličku. Vložíme do vyhřáté trouby, ve které pečeme asi 10 minut při teplotě 180 °C.
Další recepty:
Žloutkové košíčky plníme náplněmi.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme ořechem.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme dva týdny uležet.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Vánoční kokosky ze Salka a kokosu.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Rohlíčky s krémem máčíme v čokoládové polevě.
Mozartovy koule napíchneme na jehlice.
Pracny, vánoční cukroví potřebují proležet.
Sněhové pusinky z bílků.
Kokosky máčené v čokoládě
Toto lahodné jídlo přináší recept na andělské oči.