Recepty > omáčky > anglická omáčka z rybího vývaru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml rybího vývaru, 6 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 2 dkg žampionů, citronová šťáva, zelená petržel
Jak připravit tento recept:
Ze stejného množství másla a mouky si připravíme jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem, přidáme očistěné, nakrájené žampiony pokapané citronovou šťávou, osolíme a vaříme zvolna za stálého míchání na mírném ohni nejméně 30 minut. Hotovou omáčku procedíme, přidáme sekanou petržel, podle chuti osolíme a zjemníme máslem.
Další recepty:
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Koprová omáčka se smetanou.
Sekaná se sýrem a křenem kterou pečeme asi 45 minut.
Majonéza z mléka s octem, pepřem a hořčicí.
Jednoduchá rajská polévka s citronovou šťávou.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Kotlety na šlehačce zalijeme šlehačkou.
Játrový sýr vaříme 1 hodinu.
Francouzská cibulová polévka s petrželovou natí..
Játra s anglickou slaninou a žampiony 3 minuty pomalu restujeme.
Domácí tatarka s trochou pepře.
Citronová bábovka 40 minut pečená.
Anglická polévka
Dozvíte se zde, jak se připravuje anglická omáčka z rybího vývaru a recept na přípravu.