Recepty > omáčky > angreštová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g angreštu, 80 g cukru krupice, 1 litr vody, 3 dl vývaru z kuřete, 1 dl smetany, trocha solamylu, sůl
Jak připravit tento recept:
Očištěný, okvětí a stopek zbavený angrešt zalijeme vodou a povaříme. Poté angrešt vybereme, šťávu zahustíme Solamylem rozmíchaným ve smetaně. Zalijeme kuřecím vývarem a osolíme. Angrešt nasypeme zpět a omáčku znovu povaříme.
Další recepty:
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Vepřové koleno na červeném víně vyjmeme a naporcujeme.
Koprová polévka s houbami okyselená octem.
Hlíva ústřičná s těstovinami dusíme s malým množstvím tekutin.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Bavorská svíčková které dodají chuť brusinky.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Angreštová polévka podávaná vychladlá.
Falešná svíčková na smetaně s citronovou šťávou nebo octem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Chilli con carne nakonec krátce prohřejeme.
Brusinková omáčka ke grilovanému masu
Dozvíte se zde, jak se připravuje angreštová omáčka a recept na přípravu.