Recepty > moučníky a dezerty > angreštový koláč
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g kakaových sušenek, 50 g polohrubé mouky, 100 g strouhaných vlašských ořechů, 100 g krupicového cukru, vanilkový cukr, citronová kůra, špetka soli, 150 g másla, 2 vejce, trocha mleté skořice, polovina lžičky prášku do pečiva, 400 g čerstvého angreštu, 2 lžíce řidší rybízové marmelády, vejce na potření, hrst sekaných vlašských ořechů, moučkový cukr
Recept na přípravu:
Kakaové sušenky nastrouháme a promícháme s moukou, cukrem, solí, práškem do pečiva, skořicí, citrónovou kůrou a strouhanými ořechy, přidáme tuk a vejce a vypracujeme vláčné těsto, ze kterého oddělíme dvě třetiny, které zabalíme do fólie a necháme asi hodinu v chladnu. Z odleželého těsta vyválíme kruhovou placku, obvod zarovnáme rádlem a placku vložíme do vymazané, moukou vysypané koláčové formy. Angrešt obalíme v rybízové marmeládě a rozložíme hustě na celou plochu těsta. Zbylou třetinu těsta vložíme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a na rozloženém angreštu vytvoříme mřížku, kterou potřeme rozšlehaným vejcem. Povrch koláče posypeme sekanými ořechy. Koláč pečeme ve troubě vyhřáté na teplotu 170 °C 35-40 minut. Zchladlý koláč posypeme moučkovým cukrem.
Další recepty:
Buchta se zakysanou smetanou necháme v chladnu vychladit.
Velikonoční mazanec s rozinkami.
Sypaný koláč s jablky ochutíme skořicí.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Ananasová buchta s polevou.
Banánové muffiny s kousky čokolády nebo oříšků.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Borůvkový koláč s tvarohem upečeme do zlatova.
Banánový dort z piškotů
Toto lahodné jídlo přináší recept angreštový koláč.