Recepty > vánoční cukroví > anýzky s mandlemi
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 1 vaječný žloutek, 2 lžičky drceného anýzu, 150 g másla, mleté mandle na ozdobu
Postup přípravy:
Suroviny vysypeme na vál a utvoříme z něj vláčné těsto. To necháme odpočinout v ledničce asi na 20 minut, poté vyválíme na vále posypaném moukou a vykrajujeme různé tvary. Klademe na plech s pečícím papírem a sypeme mandlemi. Upečeme dozlatova v troubě, která je předehřátá na 175 °C.
Další recepty:
Linecké cukroví slepujeme marmeládou.
Rohlíčky s krémem ozdobíme čokoládovou polevou.
Fíkové vánoční cukroví máčíme v polevě.
Křehké kokosky upečeme do růžova.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme asi 7 minut dozlatova.
Fíkové pusinky s oříškem.
Kokosky na lineckém ponoříme do horké čokolády.
Sněhové pusinky krátce pečeme a poté sušíme.
Recept na andělské oči pečené o Vánocích.
Pravá řecká musaka s rajčaty a žampiony.
Vánoční zázvorové sušenky zázvorky zdobíme týden před Štědrým dnem.
Ořechová vosí hnízda na která zespodu přilepíme piškot.
Pravé vánoční zázvorky ozdobíme polevou.
Celozrnné zázvorky
Tuto vánoční pochoutku přináší recept na anýzky s mandlemi.