Recepty > kuře > anýzovo-citronové kuře
Potřebné suroviny:
1 větší kuře
3 lžíce másla
2 lžičky celého anýzu
3 lžičky cukru
1 pór
500 g malých brambor
sůl a pepř
petrželová nať
1 citrón
250 ml kuřecího vývaru
20 g černých oliv bez pecky
Postup přípravy:
Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme na 8 částí, které osolíme a opepříme. Kousky kuřete osmahneme na rozpáleném másle a uschováme na teplém místě. Výpeček zředíme citrónovou šťávou, přidáme cukr, anýz a za stálého míchání krátce povaříme. Podlijeme kuřecím vývarem a necháme projít varem. Pak oloupeme brambory a rozřežeme na čtvrtky. Osmahneme je na másle a osolíme. Pórek nakrájíme na kolečka. Brambory dáme do jenské mísy a promícháme je s olivami a pórkem. Navrch položíme kuře a zalijeme kuřecím vývarem. Citrón oloupeme, umyjeme, rozdělíme na měsíčky a vložíme mezi kousky kuřete. Pečeme přikryté v troubě při teplotě 200 °C asi 40 minut, posledních 15 minut pečeme odkryté. Při podávání odobíme nasekanou petrželovou natí.
Další jídla:
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Americká buchta na plechu.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Americké pancakes
Recept na přípravu jídla anýzovo-citronové kuře přináší na talíř svoji chuť.