Recepty > polévky > arabská polévka s cizrnou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžičky římského kmínu, 2 lžičky mletého koriandru, 1,2 litru zeleninového vývaru, 3 brambory, 400 g plechovka cizrny, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 100 ml zakysané smetany, 1 lžičky pasty harissa (chilli pasty), 1 lžíce sezamové pasty tahini, 200 g baby špenátu
Recept na přípravu:
V polévkovém hrnci osmažíme na rozehřátém olivovém oleji nakrájenou cibulku a česnek. Přisypeme kmín a koriandr, necháme minutku, aby se chutě rozvinuly a zalijeme vývarem. Přihodíme brambory a 10 minut povaříme. Poté přidáme slitou cizrnu a pokračujeme ve vaření. Smícháme kukuřičný nebo bramborový škrob se zakysanou smetanou, harissou a sezamovou pastou tahini a vmícháme do polévky. Přidáme baby špenát, nekrájíme a necháme přejít varem. Brambory musí být měkké. Do talíře můžeme přidat pastu harissa pro ostřejší chuť.
Hladká Anča je tradiční krkonošská polévka.
Další recepty:
Čínská pikantní polévka do které přidáváme solamyl pro zhousnutí.
Houbová kulajda dochucená solí, pepřem a octem.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Kyselo do kterého přidáme houbovo-vaječnou směs.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Houbová polévka na kyselo kterou dochutíme.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Arabské kuře s nudlemi.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Staročeská vánoční polévka z ryb a hrachu.
Hladká polévka ančka
Ochutnejte recept arabská polévka s cizrnou.