Recepty > omáčky > arašídová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 lžičky podzemnicového oleje, 75 g vyloupaných nesolených arašídů, 1/2 nadrobno pokrájené cibule, 2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky sušených chilli papriček, 1 lžička hnědého cukru, lžíce citronové šťávy, 350 ml horké vody, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Arašídy osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova a poté rozmixujeme společně s cibuli, zázvorem, chilli papričkami, cukrem a citronovou šťávou do hladké kaše. Do rozmixované kaše vmícháme tolik horké vody, aby vznikla tekutá omáčka, kterou vrátíme na pánev, přivedeme k varu a za stálého míchání 2 minuty vaříme, osolíme a opepříme podle chuti, vypneme oheň a udržujeme v teple.
Další recepty:
babiččina bramboračka, vepřové plátky na smetaně, barbecue omáčka, vepřový řízek s omáčkou, kreolská omáčka, křenovo hořčičná omáčka s vepřovým masem, nadívaný vepřový řízek, babiččina rajská, vepřové maso s arašídovou omáčkou, čínská polévka, rajská omáčka s masovými kuličkami, cuketová omáčka s masovými kuličkami, boloňské špagety, švestková omáčka
Dobrou chuť vám přeje arašídová omáčka.