Recepty > kuře > arménské kuře
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 12 g hladké mouky, 80 g másla, 40 g rajčatového protlaku, 160 g pórku, 1 menší cibule, mletá paprika, zelená petrželka, sůl
Postup přípravy:
Kuře vaříme v malém množství vody, nejlépe v tlakovém hrnci. Když je kuře měkké, vyjmeme ho z hrnce, nakrájíme na malé kousky a vývar procedíme. Pórek nakrájíme na větší kousky, osmažíme na másle, přidáme rajčatový protlak a pět minut povaříme. Ve vývaru rozkvedláme mouku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rajčatovou šťávu s pórkem, sůl, papriku a povaříme. Do hotové omáčky vložíme nakrájené maso a ještě chvíli povaříme. Podáváme s rýží nebo pečivem.
Další jídla:
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Marinovaná kuřecí křídla upečená v troubě.
Játra na divoko s brusinkami.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Drůbeží rizoto posypeme nastrouhaným sýrem eidam.
Kuře na divoko s bramborovou kaší.
Velikonoční nádivka pečená v strouhankou vysypaném pekáči.
Kuře s nádivkou má zlatavý povrch.
Krůtí maso na paprice zahustíme.
Paprikový guláš z vepřového plecka podáváme s knedlíkem.
Zelím nadívané kuře naporcujeme, vyjmeme z něj zelí a podáváme.
Slepičí vývar
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo arménské kuře.