Recepty > kuře > artyčokové kuře
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 vykostěná kuřecí prsíčka, 2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 2 nakrájené červené cibule, 2 lžíce citronové šťávy, 150 ml suchého bílého vína, 150 ml kuřecího vývaru, 400 g konzervovaných artyčoků, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Jednotlivé porce kuřecího masa osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozehřejeme olej se lžicí másla, přidáme kuře, které smažíme po obou stranách 4-5 minut do zlatavé barvy. Osmažené kuře vyjmeme z pánve a necháme okapat přebytečný tuk. Cibuli smícháme s citronovou šťávou a směs přidáme do pánve. Na mírném plameni smažíme 3-4 minuty. Vrátíme do pánve kuře, přilijeme víno a vývar, uvedeme do varu, přikryjeme pánev pokličkou a vaříme 15 minut na mírném plameni. Kuře vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé. Šťávu přivedeme do varu a 5 minut zprudka povaříme. Rozmixujeme, dosolíme a dopepříme. Artyčoky vyjmeme z nálevu, necháme okapat a rozpůlíme. Poloviny artyčoků přidáme do omáčky a vaříme další dvě minuty. Omáčku přelijeme přes kuře a podáváme s vhodnou přílohou.
Další jídla:
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Chapati je indický chleba, který vnáší do kuchyně exotiku.
Kuře tikka masala podáváme s rýží.
Španělské ptáčky zabalíme a opečeme.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Smažená kuřecí kapsa v trojobalu.
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Španělská kuchyně přináší nové chutě.
Kuře zapečené pod bůčkovou peřinou
Recept, podle kterého připravíme pokrm artyčokové kuře.