Recepty

Recepty > kuře > artyčokové kuře

Recept na artyčokové kuře

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

4 vykostěná kuřecí prsíčka, 2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 2 nakrájené červené cibule, 2 lžíce citronové šťávy, 150 ml suchého bílého vína, 150 ml kuřecího vývaru, 400 g konzervovaných artyčoků, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:

Jednotlivé porce kuřecího masa osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozehřejeme olej se lžicí másla, přidáme kuře, které smažíme po obou stranách 4-5 minut do zlatavé barvy. Osmažené kuře vyjmeme z pánve a necháme okapat přebytečný tuk. Cibuli smícháme s citronovou šťávou a směs přidáme do pánve. Na mírném plameni smažíme 3-4 minuty. Vrátíme do pánve kuře, přilijeme víno a vývar, uvedeme do varu, přikryjeme pánev pokličkou a vaříme 15 minut na mírném plameni. Kuře vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé. Šťávu přivedeme do varu a 5 minut zprudka povaříme. Rozmixujeme, dosolíme a dopepříme. Artyčoky vyjmeme z nálevu, necháme okapat a rozpůlíme. Poloviny artyčoků přidáme do omáčky a vaříme další dvě minuty. Omáčku přelijeme přes kuře a podáváme s vhodnou přílohou.

Další jídla:
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Chapati je indický chleba, který vnáší do kuchyně exotiku.
Kuře tikka masala podáváme s rýží.
Španělské ptáčky zabalíme a opečeme.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Smažená kuřecí kapsa v trojobalu.
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Španělská kuchyně přináší nové chutě.
Kuře zapečené pod bůčkovou peřinou

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm artyčokové kuře.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.