Recepty > polévky > asijská polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
čerstvý kořenový zázvor, 350 g mrkve, 150 g pórku, 3/4 litru vývaru z kuřete, lžíce rostlinného oleje, 100 g skleněných asijských nudlí, sůl, chilli koření, sambal
Recept na přípravu:
Čerstvý zázvor oloupeme a najemno usekáme. Mrkev dobře očistíme a nakrájíme na šikmé plátky, ze kterých případně malými formičkami vykrájíme různé tvary, např. zvířátka. Pórek důkladně omyjeme, opereme, podélně rozřízneme, rozdělíme na plátky, za kterých vykrájíme kosočtverce. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, na kterém osmahneme čerstvý zázvor. Podlijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme nakrájenou zeleninu, skleněné nudle nebo přelámané špagety a společně vaříme doměkka. Nakonec vše okořeníme solí, chilli, případně mletým zázvorem a podle chuti sambalem.
Další recepty:
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Krémová zelňačka dochucená vegetou.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Rychlá sýrová polévka s rohlíkem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Česnečka s bramborem který vyříme do změknutí.
Svíčková z králíka halali rozmixovaná.
Ovarová polévka s kroupami kterou dochutíme česnekem.
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny předem uvařenými.
Zimní zeleninová polévka kterou zmrazíme.
Asijská nudlová polévka
Asijská polévka má své chuťové kouzlo.