Recepty > polévky > avgolemono
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g rýže, 1 litr slepičího vývaru, sůl, 2 vejce, 3 lžíce citronové štávy, citron
Recept na přípravu:
Rýži přidáme do vařícího vývaru, osolíme a vaříme doměkka. Vejce s citronovou šťávou ušleháme do pěny, po částech vmícháme do vroucího vývaru a dále šleháme. Poté necháme avgolemono vychladnout a uložíme do ledničky. Podáváme ozdobené plátky citronu.
Avgolemono, jejíž název v doslovném překadu znamená vejce a citron, je nejtypičtější řecká polévka. Stejným názvem se honosí i citronová omáčka (Saltsa avgolemono), která je v Řecku také velmi oblíbená.
Další recepty:
Hovězí polévka z kýty s bramborem.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné a hovězího bujónu.
Hovězí polévka s mletým masem a polévkovou zeleninou.
Hovězí guláš na červeném víně z kližky.
Mléčná cibulačka - oloupanou cibuli na kolečka nakrájíme...
Falešná dršťková z hlívy ústřičné - hlívu nakrájíme...
Cibulačka - ozdobíme ji petrželkou.
Česnečka posypaná sýrem.
Bramboračka s krupicí které použijeme 3 lžíce.
Hlíva s těstovinami různého tvaru.
Falešná dršťková polévka
Ochutnejte recept avgolemono.