Recepty > polévky > avgolemono z kuřecího vývaru
Suroviny potřebné pro přípravu:
6-7 skleniček kuřecího vývaru, 1/2 skleničky drobnějších těstovin, 3 vejce, šťáva ze 2 citronů, sůl, čerstvě nadrcený pepř, několik plátků citronu na ozdobu
Recept na přípravu:
Těstoviny uvaříme ve vývaru podle návodu. Když jsou uvařené, vývar odstavíme. Vajíčka ušleháme spolu s citronovou šťávou a lžící studené vody. Pak postupně přimícháme tří lžíce horkého vývaru, vejce vlijeme do polévky, okořeníme solí a pepřem a promícháme. Podáváme ozdobené plátky citronu.
Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Kulajda z kyselých hub ke které přidáme nakrájené uvařené vejce.
Vichyssoise krém je francouzské jídlo.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Hovězí vývar s houbami který ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Vietnamské jídlo
Avgolemono z kuřecího vývaru má své kouzlo.