Recepty

Recepty > polévky > babiččina bramboračka se smaženou uzeninou

Babiččina bramboračka se smaženou uzeninou recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 brambory, 2 lžíce másla, 1 vrchovatá lžíce mouky, 1,25 litru vody, na špičku nože kmínu, sůl, 1 dl sladké smetany, 1 žloutek, zelená petrželka, muškátový oříšek
Smažená uzenina do polévky: 1 celý párek, mouka, vejce a strouhanka na trojobal, olej nebo sádlo na smažení

Recept na přípravu:

Omyté brambory uvaříme ve slupce. Z másla a mouky upražíme světlou zásmažku, zalijeme ji vodou, rozšleháme, vsypeme kmín a vaříme čtvrt hodiny. Zatím si oloupeme uvařené brambory, protlačíme je přes lis na bramborové těsto (nebo postrouháme) do polévky, osolíme a povaříme ještě 10 minut. Žloutek rozkvedláme ve smetaně a zamícháme do polévky. Dál již polévku nevaříme. Okořeníme sekanou petrželovou natí a strouhaným muškátovým oříškem. Do talíře vložíme smaženou uzeninu a přelijeme polévkou.

Smažená uzenina: párek nakrájíme na kolečka, obalíme v mouce, rozšle­ha­ném vejci a proseté strouhance a osmažíme na tuku jako řízek.

Další recepty:
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitkou.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme nudle, nočky či rýži.
Staročeská zelňačka při jejímž vaření použijeme nálev ze zelí.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Francouzská bramboračka do které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Babiččina bramboračka se zeleninou.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou podle potřeby dosolíme a opepříme.
Jahodové čatní s mangem naplníme do sklenice a zavíčkujeme.
Rajčatová polévka s cuketou do které vmícháme nadrobno nasekanou petrželku.
Tarator, studená okurková bulharská polévka s bílým jogurtem.
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Omáčka z borůvek kterou poléváme knedlíky, lívance apod.
Babiččina zelňačka

Recepty
Motto

Babiččina bramboračka se smaženou uzeninou přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.