Recepty > polévky > babiččina gulášová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
kousek libového hovězího masa, 100 g slaniny, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 4 brambory, sladká paprika, pepř mletý, bobkový list, 2 lžíce sádla, hladká mouka
Recept na přípravu:
Na kostičky nakrájenou slaninu dáme rozškvařit, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, přidáme nakrájené hovězí maso, 2 lžíce sladké papriky, na kostičky nakrájené brambory, bobkový list, zalijeme vodou a pozvolna vaříme, až je maso měkké. Nakonec přidáme utřený česnek, zahustíme jíškou připravenou z hladké mouky a sádla nebo použijeme hotovou jíšku, necháme jíšku v polévce za stálého míchání provařit a nakonec dochutíme majoránkou.
Další recepty:
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Krupicová polévka s vajíčkem a strouhaným sýrem.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Čínská rýže se hodí pro konzumaci hůlkami.
Vločková polévka s mrkví a bílým jogurtem.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Gulášová polévka z mletého masa
Babiččina gulášová polévka přináší na talíře svoji chuť.