Recepty > omáčky > babiččina játrová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g vepřových játer, sádlo, 2 cibule, sůl, pepř, 1 lžíce octa, 1 litr mléka, 250 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce hladké mouky
Jak připravit tento recept:
Játra našrábeme na jemno (nebo pomeleme), na sádle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme játra a mícháme až zešednou. Zalijeme litrem mléka, přidáme zátřepku ze šlehačky, necháme provařit, osolíme, opepříme a okyselíme octem.
Další recepty:
Kuřecí játrová paštika zabalená v alobalu.
Koprová omáčka se smetanou.
Rajčatová polévka s kroupami z protlaku.
Domácí majonéza vymixovaná dohledka.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Kuřecí salát s majonézou podáváme s pečivem.
Játrová omáčka s rýží dušená doměkka.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Bylinková majonéza ze žloutků.
Jarní hlávkový salát ozdobíme natvrdo uvařenými vejci.
Kuřecí řízky v jogurtu na rozehřátém oleji usmažíme.
Kuřecí křídla na zázvoru pečeme přibližně 30 minut.
Drůbeží játrová paštika
Dozvíte se zde, jak se připravuje babiččina játrová omáčka a recept na přípravu.