Recepty > omáčky > babiččina koprová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
40 g hery, 60 g hladké mouky, 200 ml mléka, 200 ml smetany, 10 g cukru, 20 g másla, sterilovaný kopr, ocet, sůl, brambory, 4 vejce
Jak připravit tento recept:
Kopr opláchneme ve studené vodě, spaříme a jemně nasekáme (sterilovaný kopr pouze nasekáme). Heru rozpustíme, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme jíšku, ke které přilijeme vlažnou vodou, důkladně rozmícháme, zalijeme mlékem a povaříme. Poté přidáme nasekaný kopr, smetanu, podle chuti přisolíme, osladíme nebo okyselíme. Necháme přejí varem. Hotovou omáčku zjemníme trochou másla. Podáváme s bramborem a vejcem uvařeným natvrdo.
Další recepty:
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Jogurtová marináda na řízky které obalíme ve strouhance.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou které můžeme zředit trochu mléka.
Ananasový dort necháme ztuhnout v chladu.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s chlebem.
Koprová omáčka od babičky podáváme s houskovým knedlíkem
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Fazolová polévka od babičky s vlasovými nudlemi.
Kuřecí kousky se žampiony a sladkým kečupem.
Smetanová koprová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje babiččina koprová omáčka a recept na ni.