Recepty

Recepty > polévky > babiččina králičí

Babiččina králičí

Suroviny potřebné pro přípravu:

přední nohy, kousek hřbetu a hlava z králíka, zelenina, masox, dvě kostky droždí, máslo, hmota na játrové knedlíčky, trocha polohrubé mouky, petržel

Recept na přípravu:

Přední králičí nohy, kousek hřbetu a hlavu důkladně vyperte a vařte v papiňáku se zeleninou a masoxem. Maso z kostí operte a dejte do vývaru k zelenině. Dvě kostičky droždí rozpusťte na lžíci másla. Dobře míchejte. Rozpustí se, vypaří a udělají se chuchvalečky. Posypte je moukou, zamíchejte, zalijte studenou vodou a povařte. Přes cedník propasírujte do polévky a znovu povařte. Z hmoty na játrové knedlíčky udělejte malé kuličky, povařte, dochuťte. Přidejte sekanou petrželovou nať.

Další recepty:
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s červenou paprikou.
Španělská česnečka se sýrem.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Babiččina bramboračka do níž přidáme rozmačkaný česnek.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Guláš z hovězího masa na víně zvolna vaříme, až je maso měkké.
Klasický ruský boršč se smetanou.
Srbská čorba srbského rolníka.
Králičí polévka se smetanou

Recepty
Motto

Babiččina králičí polévka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.