Recepty > polévky > babiččina králičí
Suroviny potřebné pro přípravu:
přední nohy, kousek hřbetu a hlava z králíka, zelenina, masox, dvě kostky droždí, máslo, hmota na játrové knedlíčky, trocha polohrubé mouky, petržel
Recept na přípravu:
Přední králičí nohy, kousek hřbetu a hlavu důkladně vyperte a vařte v papiňáku se zeleninou a masoxem. Maso z kostí operte a dejte do vývaru k zelenině. Dvě kostičky droždí rozpusťte na lžíci másla. Dobře míchejte. Rozpustí se, vypaří a udělají se chuchvalečky. Posypte je moukou, zamíchejte, zalijte studenou vodou a povařte. Přes cedník propasírujte do polévky a znovu povařte. Z hmoty na játrové knedlíčky udělejte malé kuličky, povařte, dochuťte. Přidejte sekanou petrželovou nať.
Další recepty:
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s červenou paprikou.
Španělská česnečka se sýrem.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Babiččina bramboračka do níž přidáme rozmačkaný česnek.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Guláš z hovězího masa na víně zvolna vaříme, až je maso měkké.
Klasický ruský boršč se smetanou.
Srbská čorba srbského rolníka.
Králičí polévka se smetanou
Babiččina králičí polévka má své kouzlo.