Recepty

Recepty > polévky > babiččina zakysaná polévka

Babiččina zakysaná polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 ml kefíru nebo kyšky, 250 g zakysané smetany, 3 lžíce hladké mouky, 4 brambory, 4 vejce, 1 kostka cukru, sůl

Recept na přípravu:

Brambory uvaříme ve slupce (asi 20 minut) a oloupeme. Vajíčka uvaříme naměkko (3 minuty) a prudce zchladíme. Zakysanou smetanu prošleháme s hladkou moukou. Do hrnce dáme vařit 200 ml vody, do vroucí vody přilijeme kefír a znovu uvedeme k varu. Přidáme smetanu s moukou a za stálého šlehání metlou dobře provaříme (asi 15 minut). Osladíme a osolíme.

Do hlubokého talíře vložíme uvařený brambor, rozmáčkneme ho, přidáme vajíčko, osolíme a zalijeme horkou polévkou.

Další recepty:
Krémová česnečka s brambory.
Kapustová polévka s bramborem a prolisovaným česnekem.
Kuřecí nudličky s banánem a rýží jako přílohou.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme klobásy.
Houbová kulajda z čerstvých hub.
italská zeleninová polévka minestrone se strouhaným parmezánem.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Dětský boršč chutná se lžící kysané smetany.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Borůvkový koláč s tvarohem a zakysanou smetanou nakrájíme a podáváme.
Sýrová polévka s bramborem kterou posypeme nastrouhaným eidamem.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Koprová kulajda

Recepty
Motto

Babiččina zakysaná polévka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.