Recepty > kuře > babiččino kuře na paprice
Potřebné suroviny:
4 porce: 1 kuře, 60 g cibule, 50 g másla, 4 lžíce oleje, kelímek sladké smetany, kelímek zakysané smetany, paprika, pepř, sůl
Postup přípravy:
Kuře rozdělíme na 6-8 kousků, osolíme a obalíme ve sladké paprice. V hrnci na másle osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibulku. Na pánvi na oleji opečeme zprudka jednotlivé kousky kuřete ze všech stran. Poté do hrnce vložíme kousky kuřete bez oleje, zalijeme troškou teplé vody a pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Vyjmeme maso a uschováme ho v teple. Šťávu zahustíme sladkou a kysanou smetanou, omáčku za stálého míchání povaříme asi 5 minut a potom ji propasírujeme sítkem na porce kuřete. Maso necháme v omáčce jen chvíli prohřát, už nevaříme.
Další jídla:
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Čína z kuřecího masa je připravena ve tvaru nudliček.
Drůbeží čína s těstovinami a zeleninou.
Kuře na paprice se smetanou rozkrájíme na čtyři kusy...
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Rizoto na kari dochutíme sojovou omáčkou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na Moravance
Recept na přípravu jídla babiččino kuře na paprice přináší na talíř svoji chuť.