Recepty > kuře > babiččino s nádivkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, 4-6 rohlíků nebo housek, 2 vejce, máslo, sůl, pepř, muškátový oříšek, petrželka nebo pažitka, mléko
Postup přípravy:
Kuře omyjeme, osolíme a vložíme do pekáčku nebo pečící misky. rohlíky nakrájíme na kousky a necháme namočit v mléce. Máslo utřeme s trochou soli, kořením a vaječným žloutkem. Z bílků si připravíme hustý sníh. Do utřeného másla vmícháme vyždímané žemle (ne úplně suché) a sníh z bílků. Nádivkou naplníme kuře uvnitř i pod kůží na prsou. Na kůži můžeme položit a nechat rozpustit kousek másla. Podlijeme trochou vody, přiklopíme víkem a necháme péct. Během pečewní kuře několikrát obrátíme, aby se rovnoměrně propeklo a občas polijeme výpekem. Ke konci pečení odklopíme a necháme propéct kůrčičku do křupava.
Podáváme s vařenou rýží nebo bramborem.
Další jídla:
Velikonoční mazanec posypeme mandlemi.
Játrový guláš s paprikou.
Kuře s kopřivovou nádivkou podáváme s vařenými brambory.
Grilované kuře s nádivkou pečeme, až se vytvoří křupavá kůrčička.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Jarní bramborová polévka se sýrem.
Treska se sýrovou omáčkou kterou ji přelijeme.
Kuře s pohankovou nádivkou a játry.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme sýrem parmezán.
Kuře s chlebovou nádivkou
Recept na přípravu jídla babiččino kuře s nádivkou.