Recepty > moučníky a dezerty > bábovka perníková
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 100 g hladké mouky, 100 ml oleje, 1 vanilkový cukr, 150 ml mléka (teplého), sníh ze 4 bílků, 1 kypřící prášek do perníku, 1 lžička kakaa, kůra z jednoho citronu
Recept na přípravu:
Olej smícháme s cukrem, přiléváme mléko a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Potom přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, nastrouhanou kůru z citronu a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Část těsta smícháme s kakaem a střídavě vlijeme obě těsta do vymazané tukem a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) asi 30-40 minut. Po upečení vyklopíme bábovku z formy a pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.
Další recepty:
Jablečná bábovka naplněná jablkovou směsí.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Hraběnčiny řezy s rybízem do kterých přidáme cukr a strouhaný kokos.
Banánová buchta zdobená kolečky banánu.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Ořechová bábovka se sněhem z bílků.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Cuketová buchta se skořicí pečená dozlatova.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Tiramisu z mascarpone necháme přes noc vychladit.
Hraběnčiny řezy pečeme.
Olejová bábovka
Bábovka perníková vykouzlí na stole lahodnou chuť.