Recepty > moučníky a dezerty > bábovka s jablky a skořicí
Suroviny potřebné pro přípravu:
180 g cukru krupice, 180 g polohrubé mouky, 3 vejce, 6 lžic mléka, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mleté skořice, 3 jablka (střední velikost), 1/2 prášku do pečiva
Recept na přípravu:
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vrchovatou lžičku mleté skořice a zašleháme. Dále přidáme rostlinný olej a nakonec mléko a vše vyšleháme. Postupně zašleháváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně přimícháme našlehaný sníh z bílků. Úplně na závěr přidáme oloupaná, na malé kostičky nakrájená jablka. Těsto vlijeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a vložíme do elektrické trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut, aby nám bábovka hezky "vyběhla" a potom snížíme teplotu na 170 °C a pečeme dalších asi 40 minut.
Další recepty:
Jablečná bábovka naplněná jablkovou směsí.
Banánová buchta zdobená kolečky banánu.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Ořechová bábovka se sněhem z bílků.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Muffiny s jablky můžeme pocukrovat.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Tiramisu z mascarpone necháme přes noc vychladit.
Hraběnčiny řezy pečeme.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Hraběnčiny řezy s rybízem do kterých přidáme cukr a strouhaný kokos.
Olejová bábovka
Bábovka s jablky a skořicí vykouzlí na stole lahodnou chuť.