Recepty

Recepty > polévky > bačovská polévečka

Bačovská polévečka

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g ovčí brynzy, 2000 ml polotučného mléka, velká cibule, plátek másla, lžička drceného kmínu, lžička mleté papriky, hrstka pažitky, svazeček kopru nebo trocha mraženého, sůl

Recept na přípravu:

Do polévkového hrnce vložíme máslo, rozehřejeme a zesklovatíme na něm na kostičky pokrájenou cibuli, poté přidáme brynzu, rozpustíme ji a nato vsypeme kmín i papriku, krátce zpěníme i zalijeme mlékem, doplníme vodou a povaříme. Nakonec dáme nasekaný kopr i pažitku, dochutíme solí, ještě krátce povaříme. Můžeme podávat s kostičkami na másle opečeným chlebem nebo housky.

Další recepty:
Kmínová polévka s vajíčkem a nasekanou petrželkou.
Francouzská bramboračka z brambor.
Žampionová polévka s taveným sýrem z bujónu.
Polévka z červené čočky a mrkve dochucená vegetou a pepřem.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Čínská švestková omáčka ze sušených švestek.
Slovenská fazolačka, fazole necháme nabobtnat.
Slovenská zelňačka do níž přidáme bramborové nudle.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Bačovská polévka chutná s chlebem.
Španělská česnečka s rajčaty.
Čínská pikantní polévka

Recepty
Motto

Bačovská polévečka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.