Recepty

Recepty > indonéská kuchyně > balijské vepřové maso

Recept - Balijské vepřové maso (Daging masak bali)

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

500 g vepřových řízků, 7 červených chilli papriček nebo 3-4 lžičky mletého chilli koření, 1 lžička sardelové pasty, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 lžička mletého zázvoru, olej, 2 lžičky cukru, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl

Postup přípravy:

Chilli papričky, sardelovou pastu, česnek, cibuli a zázvor nasekáme, rozetřeme na jemnou pastu a v malém množství oleje osmažíme do plné vůně (má změknout a nepřichytávat se). Poté vložíme tence nakrájené a důkladně rozklepané plátky masa, které osmažíme až změní barvu. Přilijeme 250 ml vody s cukrem, sojovou omáčkou, citrónovou šťávou a solí a na hranici bodu varu uvaříme bez pokličky doměkka až šťáva zhoustne.

Další recepty:
indonéské kuře v kokosovém mléce, rýže deseti chutí, indonéská zázvorová polévka, lilek po sečuánsku, djakartine, banánová pánev, čínské nudle, pikantní indonéská zelenina, špagety Aglio olio e peperoncino, cukety plněné olivovou rýží, mexická polévka s rýží, pikantní indonéská ryba

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.