Recepty > polévky > balkánská okurková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 okurky, 3 stroužky česneku, 3 sklenice jogurtu, 3 lžíce panenského oleje, nasekané vlašské ořechy, bílý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Okurky oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké dlouhé nudličky. Osolíme a necháme je pustit šťávu. Česneky oloupeme, utřeme a rozmícháme v jogurtu. Přidáme vymáčklé okurky, olej, pepř a sůl a polévku vychladíme. Před podáváním pokud možno přidáme několik kostek ledu - tato okurková polévka by měla být velmi chladná a také díky rozpouštění řidší.
Další recepty:
Nádivka do kuřete které upečeme.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Krémová zelňačka kterou podáváme posypanou pokrájenou petrželkou.
Polévkové nudle můžeme nakrájet nožem.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Kroupová polévka s uzeným masem do níž přidáme zvlášť uvařené kroupy.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Červený boršč s masem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Okurková omáčka se smetanou
Balkánská okurková polévka má své kouzlo.