Recepty > kuře > balkánské kuře
Potřebné suroviny:
4 plátky kuřecího masa
1 cibule
máslo
2 stroužky česneku
kari koření
150 g balkánského sýra
1 smetana ke šlehání
Postup přípravy:
Cibuli najemno nakrájíme a nacháme zesklovatět na másle, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, orestujeme dozlatova, přidáme kari koření, na nudličky nakrájený česnek a nastrouhaný balkánský sýr. Zjemníme šlehačkovou smetanou. Ještě chvíli povaříme.
Další jídla:
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Masová směs na tousty s nastrouhaným křenem.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Arabské kuře
Recept na přípravu jídla balkánské kuře přináší na talíř svoji chuť.