Recepty

Recepty > kuře > banánové kuřátko

Banánové kuřátko

Potřebné suroviny:

1 menší kuře
med
kari koření
1 velké jablko
2 banány
sůl
cukr
olej

Postup přípravy:

Kuře omyjeme a osušíme ubrouskem. Poté je naplníme nádivkou z oloupaného, na plátky nakrájeného jablka a na kolečka nakrájeného banánu, které promícháme se lžičkou kari koření, soli a cukru. Kuře zašijeme, nití ještě kolem dokola ovážeme a zabalíme do alobalu slabě potřeného olejem. V troubě pečeme asi 1 hodinu. Před vyjmutím z trouby kuře rozbalíme, potřeme polevou z kari a medu v poměru 1:2 a dozlatova dopečeme. Při podávání ozdobíme na plátky krájeným banánem.

Další jídla:
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Masová směs na tousty s nastrouhaným křenem.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Balkánské kuře recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla banánové kuřátko přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.