Recepty > kuře > banánové kuřátko
Potřebné suroviny:
1 menší kuře
med
kari koření
1 velké jablko
2 banány
sůl
cukr
olej
Postup přípravy:
Kuře omyjeme a osušíme ubrouskem. Poté je naplníme nádivkou z oloupaného, na plátky nakrájeného jablka a na kolečka nakrájeného banánu, které promícháme se lžičkou kari koření, soli a cukru. Kuře zašijeme, nití ještě kolem dokola ovážeme a zabalíme do alobalu slabě potřeného olejem. V troubě pečeme asi 1 hodinu. Před vyjmutím z trouby kuře rozbalíme, potřeme polevou z kari a medu v poměru 1:2 a dozlatova dopečeme. Při podávání ozdobíme na plátky krájeným banánem.
Další jídla:
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Masová směs na tousty s nastrouhaným křenem.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Balkánské kuře recept
Recept na přípravu jídla banánové kuřátko přináší na talíř svoji chuť.