Recepty > polévky > barevná zeleninová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kostka bujonu, 1 cibule nebo pórek, 2 brambory, 1 mrkev, polovina šálku vyloupaného hrášku, 1 kedlubna, 1 lžíce másla, 1 lžíce pažitky, sůl
Recept na přípravu:
Do litru a půl vody vložíme cibulku nebo pórek nakrájený na kroužky včetně zelené části, brambory, mrkev, na malé kostičky nakrájený kedluben, hrášek a vše 15 minut povaříme. Přidáme bujon, povaříme, dochutíme máslem a zelenou naťí a dosolíme dle chuti.
Další recepty:
Krémová bramboračka, brambor nastrouháme nahrubo.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Mrkvová polévka s rýží zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Těstoviny s listovým špenátem a parmezánem.
Krémová zelňačka s nadrobno nakrájenou a osmaženou houskou.
Pikantní česnečka s drobně nakrájenými vajíčky.
Špenátová polévka z čerstvého špenátu a mléka.
Rychlá rybí polévka z file kterou dochutíme citronovou šťávou.
Houbová polévka se smetanou by se měla vařit nejméně dvacet minut.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu na balení.
Italská zeleninová polévka minestrone je tradiční recept.
Zeleninová polévka s nudlemi
Ochutnejte recept barevná zeleninová polévka.