Recepty > kuře > barevné kuřátko
Potřebné suroviny:
100 g vepřové kýty
100 g kuřecího masa
1 šálek sterilovaných žampionů
3 lžíce oleje na smažení
1/2 salátové okurky
1/2 lžičky chilli
špetka kmínu,
špetka glutasolu
1 lžička cukru
1 lžička octa
1 bílek
1/2 lžičky solamylu
voda
Postup přípravy:
Kuřecí i vepřové maso i okurku nakrájíme na kostičky, žampiony na čtvrtky. Maso v misce rozmícháme se směsí na obalení a na oleji zprudka opečeme. Důkladně mícháme, aby se kousky masa neslepily. Až maso zbělí, přidáme chilli, kmín, okurku a žampiony. Smažíme ještě asi 5 min. Před dokončením přidáme cukr, okořeníme glutasolem a zakápneme octem. Barevné kuřátko není suché, ale je téměř bez šťávy.
Další jídla:
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Masová směs na tousty s nastrouhaným křenem.
Banánové řezy recept
Recept na přípravu jídla barevné kuřátko přináší na talíř svoji chuť.