Suroviny potřebné pro přípravu:
500g červené řepy, 1 lžička másla, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 1 litr vývaru z masa, šťáva z 1 citrónu
Recept na přípravu:
Červenou řepu uvařte, nechte vychladnout a oloupejte. Nastrouhejte ji nahrubo. Vývar uveďte do varu, přidejte postrouhanou řepu, oslaďte, osolte a nakonec přidejte citrónovou šťávu. Zjemněte máslem.
Další recepty:
Celestýnské nudle jsou zavářka.
Morkové knedlíčky vaříme 3-4 minuty.
Rýže pečená v troubě recept na přípravu.
Vývar z morkových kostí nakonec ochutíme.
Houskové knedlíčky do polévky vaříme přibližně 4 minuty.
Domácí majonéza z vejce a oleje.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Vaječný svítek do polévky nakrájíme na čtverečky.
Domácí klobásy dopečeme dočervena.
Strouhání do polévky zaváříme po dobu 5-6 minut.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Polévkové kapání uvaříme.
Piškotový svítek necháme vychladnout.
Vaječná sedlina do polévky
Barszcz má své chuťové kouzlo.