Recepty > polévky > bavorská polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/4 kg uzené plece, 65 g hrachu a 45 g velkých krup, cibule, sádlo, pepř, paprika, majoránka, sůl, česnek, vývar, petrželka
Recept na přípravu:
Hrách předem namočíme, kroupy propláchneme a každé zvlášť doměkka uvaříme. Kroupy po uvaření opět propláchneme. Uzené maso nakrájíme na malé kousky, na sádle opečeme společně s nakrájenou cibulí, zaprášíme paprikou, pepřem, zalijeme litrem vývaru a uvaříme. Pak přidáme uvařený hrách a kroupy, okořeníme majoránkou a česnekem, podle potřeby dosolíme a povaříme. Na talíři posypeme sekanou petrželkou.
Další recepty:
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Bavorská svíčková kterou dochutíme lžicí brusinek.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Rýžová kaše s meruňkami recept.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Jogurtová majonéza s olejem a hořčicí.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Bavorský bramborový salát
Bavorská polévka přináší na české talíře svoji chuť.