Recepty > hovězí maso > bavorská svíčková
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg zadního hovězího, 100 g anglické slaniny, 20 g rozinek, 1 menší celer, 1 petržel, 4 mrkve, 1 lžička celých kuliček pepře čtyř barev, 1 bobkový list, 7 kuliček nového koření, 5 kuliček jalovce, 1/4 lžičky tymiánu, 3 dl červeného vína, sůl, 2 lžíce strouhaného perníku, 1/2 l smetany, brusinkový kompot
Postup přípravy:
Rozinky namočíme na 24 hodin.
Do 2,5 l vroucí vody vložíme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme koření a necháme 5 minut povařit. Do vychladlého vývaru se zeleninou přidáme hovězí maso prošpikované slaninou a necháme 24 hodin v chladu uležet. Poté maso vložíme spolu s vývarem a zeleninou do pekáče, přidáme rozinky a za občasného podlévání pečeme maso do měkka. Přibližně 10 minut před dopečením přilijeme červené víno. Když je maso měkké, vyjmeme ho a do výpeku přídáme strouhaný perník a smetanu. Maso nakrájime na plátky.
Bavorskou svíčkovou podáváme s houskovým knedlíkem a na plátky masa dáme po 1 lžičce brusinek.
Další recepty:
španělské ptáčky, svíčková omáčka z hovězího zadního, hovězí guláš, rajská omáčka s hovězím masem, kuřecí nudličky na smetaně, segedínský guláš, ruský boršč, hovězí roštěná na smetaně, býčí žlázy na másle, hovězí steaky, labužnický šašlik, fazolky na smetaně s hovězím masem, nadívaná hovězí pečínka, ptáčky se zeleninou, svíčková omáčka na smetaně
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.