Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 ml mléka, několik kapek r. tresti, špetka soli, 5 lžic cukru, 3 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 30 g čerstvého droždí, tuk na smažení, povidla, tvaroh na strouhání

Recept na přípravu:

Uvedené suroviny vložíme v uvedeném pořadí do nádoby pekárny a necháme vypracovat těsto. Podle potřeby můžeme přidat trochu mouky. Po 30-45 minutách kynutí těsto vyklopíme na vál a rozválíme na tloušťku 1,5 cm. Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Naskládáme je na pomoučenou plochu, přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut nakynout. Tenkým koncem vařečky do každého kolečka vytlačíme důlek.

Vdolečky vkládáme opatrně do rozpáleného oleje důlkem dolů a pomalu smažíme. Až zčervená spodní strana, otočíme a dosmažíme dočervena i z druhé strany. Odkládáme na papírové utěrky pro odsátí přebytečného tuku. Pak každý vdolek potřeme povidly a posypeme nastrouhaným tvarohem.

Další recepty:
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Meruňkové čatní plníme do sklenic.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Kynuté bramborové koblihy na které můžeme dát sladkou marmeládu.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Americké lívance recept

Recepty
Motto

Bavorské vdolečky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.