Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > bavorské vdolečky s brusinkami

Bavorské vdolečky s brusinkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g mouky, 2 lžíce moučkového cukru, špetka soli, 20 g droždí, 1/4 l mléka, 3 lžíce másla, 2 žloutky, několik kapek r. tresti, 500 g rostlinného tuku na smažení, 200 ml smetany ke šlehání, 150 g kompotovaných brusinek, několik lístečků zelené máty

Recept na přípravu:

Do mísy prosejeme mouku, cukr a sůl. Připravíme si kvásek z droždí, několika lžic mléka a cukru. V hrnci zahřejeme zbylé mléko a máslo. Kvásek přilijeme k mouce. Nakonec vmícháme zahřáté mléko s máslem, žloutky a tresť a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě odležet přibližně 20 minut. Promícháme vařečkou ne elektrickým šlehačem a necháme ještě jednou odpočinout.
Potom nabíráme lžící těsto, z něhož vytvarujeme pomoučenýma rukama koule. Do jejich středu vytlačíme prsty důlky. Vdolečky usmažíme z obou stran dozlatova v silné vrstvě rostlinného tuku. Necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme do tuha. Brusinky necháme okapat. Poté důlky vdolečků naplníme brusinkami a šlehačkou.
Povrch bavorských vdolečků můžeme ozdobit několika zbylými brusinkami nebo zelenými snítkami máty.

Další recepty:
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Bramborové šišky se zelím zapékáme.
Bavorské vdolečky

Recepty
Motto

Bavorské vdolečky s brusinkami vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.