Recepty > moučníky a dezerty > bavorské vdolečky s rybízovou zavařeninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g hrubé mouky, 100 g másla, 50 g cukru, 1 vejce, 1/4 litru mléka, 20 g droždí, špetka soli, citrónová kůra, 150 g másla, rybízová zavařenina, 1 smetana na šlehání, máslo na smažení
Recept na přípravu:
Z droždí, lžičky mouky, lžičky cukru a trochy mléka zaděláme kvásek. Pak třeme do pěny cukr, máslo, vejce a strouhanou citrónovou kůru. Přidáme prosetou mouku se špetkou soli a vykynutý kvásek. Těsto propracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme do teplého místa kynout. Vykynuté vyválíme na pomoučeném vale na plát asi 1/2 cm silný a skleničkou vykrajujeme kolečka. Necháme ještě chvíli kynout. Pak rozehřejeme máslo, vdolečky do něho vložíme a do každého vdolečku uděláme důlek. Smažíme nejprve pod pokličkou, po obrácení pokličku sundáme. Vychladlé plníme (do důlku) zavařeninou a zdobíme šlehačkou.
Další recepty:
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Langoše smažíme.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Bramborové šišky se zelím zapékáme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Langoše bez kynutí
Bavorské vdolečky s rybízovou zavařeninou vykouzlí na stole lahodnou chuť.