Recepty > polévky > bazalkové knedlíčky do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g oloupaných uvařených brambor, 40 g krupice, 1 žloutek, 60 g strouhaného sýru, snítka čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené, mletý pepř, sůl, olej na opečení
Recept na přípravu:
Uvařené horké brambory prolisujeme, smícháme s moukou, žloutkem a sýrem, osolíme opepříme, přidáme promnutou bazalku a vypracujeme husté těsto, z kterého vytvarujeme malé knedlíčky a opečeme je na oleji ze všech stran.
Další recepty:
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Játrové knedlíčky zavářka do polévky vaříme asi 8 minut.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Zelňačka s klobásou pokud je kyselá, můžeme přidat cukr.
Ruská polévka boršč se smetanou.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater a srouhanky.
Kuřecí nudličky s bylinkami ke kterým přidáme nasekaný česnek.
Šunkové knedlíčky do polévky lehce zavaříme.
Čočková polévka s uzeninou
Bazalkové knedlíčky do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.