Recepty

Recepty > kuře > bažant na červeném víně

Bažant na červeném víně recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 bažant, 50 g slaniny, 1 cibule, 2 dl červeného vína, sádlo, sůl, mletý pepř, tymián

Postup přípravy:

Bažanta očistíme, omyjeme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a osmažíme na rozehřátém sádle. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, zpěníme, podlijeme vínem okořeníme, přiklopíme a dusíme doměkka.

Další jídla:
Salát se žampiony přelijeme zálivkou.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Segedínský guláš podáváme s chlebem nebo houskovým či bramborovým knedlíkem.
Kuře na paprice s knedlíkem několik minut provaříme.
Marinovaná kuřecí křídla upečená v troubě.
Kuře na paprice s rýží.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Krůtí maso na paprice zahustíme Solamylem.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme chvilku zapéct do křupava.
Pečený bažant na slanině

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo bažant na červeném víně.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.