Recepty > kuře > bažant na červeném víně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 bažant, 50 g slaniny, 1 cibule, 2 dl červeného vína, sádlo, sůl, mletý pepř, tymián
Postup přípravy:
Bažanta očistíme, omyjeme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a osmažíme na rozehřátém sádle. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, zpěníme, podlijeme vínem okořeníme, přiklopíme a dusíme doměkka.
Další jídla:
Salát se žampiony přelijeme zálivkou.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Segedínský guláš podáváme s chlebem nebo houskovým či bramborovým knedlíkem.
Kuře na paprice s knedlíkem několik minut provaříme.
Marinovaná kuřecí křídla upečená v troubě.
Kuře na paprice s rýží.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Krůtí maso na paprice zahustíme Solamylem.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme chvilku zapéct do křupava.
Pečený bažant na slanině
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo bažant na červeném víně.