Recepty > kuře > bažant pečený na víně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 bažant, 100 g žampionů nebo hříbků, 100 ml bílého vína, 40 g slaniny, 20 g másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 1 hřebíček, petrželová nať, mletý pepř, sůl
Postup přípravy:
Bažanta zavěsíme i s peřím hlavou dolů a necháme důkladně odležet. Poté jej zbavíme peří a osolíme včetně vnitřku břišní dutiny. Utřeme česnek, který promícháme s pepřem a trochou nadrobno pokrájené petrželové nati. Takto připravenou česnekovou pastou vymažeme vnitřek bažanta a vložíme jej do pekáče, přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, žampiony nebo hříbky nakrájené na plátky, hřebíček a bobkový list. Podlijeme bílým vínem a stejným množstvím vody a povrch bažanta poklademe plátky slaniny. Takto připraveného bažanta dáme péci do trouby, kde jej pečeme za častého polévání výpekem, až je maso měkké. Bažanta pečeného na víně podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.
Další jídla:
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Játra na víně podáváme s těstovinami a nastrouhaným sýrem.
Kuřecí plátky s cuketou a omáčkou.
Špízy pečené v troubě pokapeme olejem nebo zbytkem marinády.
Pečená kuřecí stehna na másle a slanině upečeme do měkka.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme hladkou moukou nebo chlebovou střídkou.
Pečené vepřové maso se zeleninou v hořčičné omáčce podáváme s houskovým knedlíkem.
Pečené kuře na bílém víně s vařenými či jinak upravenými brambory.
Drůbeží játrová paštika se lžicí roztopeného másla.
Drůbeží rizoto se žampiony
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo bažant pečený na víně.