Recepty

Recepty > kuře > bažant pečený na víně

Bažant pečený na víně recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 bažant, 100 g žampionů nebo hříbků, 100 ml bílého vína, 40 g slaniny, 20 g másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 1 hřebíček, petrželová nať, mletý pepř, sůl

Postup přípravy:

Bažanta zavěsíme i s peřím hlavou dolů a necháme důkladně odležet. Poté jej zbavíme peří a osolíme včetně vnitřku břišní dutiny. Utřeme česnek, který promícháme s pepřem a trochou nadrobno pokrájené petrželové nati. Takto připravenou česnekovou pastou vymažeme vnitřek bažanta a vložíme jej do pekáče, přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, žampiony nebo hříbky nakrájené na plátky, hřebíček a bobkový list. Podlijeme bílým vínem a stejným množstvím vody a povrch bažanta poklademe plátky slaniny. Takto připraveného bažanta dáme péci do trouby, kde jej pečeme za častého polévání výpekem, až je maso měkké. Bažanta pečeného na víně podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.

Další jídla:
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Játra na víně podáváme s těstovinami a nastrouhaným sýrem.
Kuřecí plátky s cuketou a omáčkou.
Špízy pečené v troubě pokapeme olejem nebo zbytkem marinády.
Pečená kuřecí stehna na másle a slanině upečeme do měkka.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme hladkou moukou nebo chlebovou střídkou.
Pečené vepřové maso se zeleninou v hořčičné omáčce podáváme s houskovým knedlíkem.
Pečené kuře na bílém víně s vařenými či jinak upravenými brambory.
Drůbeží játrová paštika se lžicí roztopeného másla.
Drůbeží rizoto se žampiony

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo bažant pečený na víně.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.