Recepty > omáčky > béarnská omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 sklenka octa, 2 cibulky, stroužek česneku, 1 lžíce nakrájeného estragonu, 1 lžička petrželky, 1 lžička kerblíku, 1 lžička pažitky, 3 vaječné žloutky, 150 g másla
Jak připravit tento recept:
Na mírném ohni dusíme půl hodiny v octě rozsekané cibulky, česnek, bylinky. Poté je protřeme sítem. Ve vodní lázni v misce třeme tři žloutky s prolisovanou bylinkovou hmotou, když zhoustne, odstavíme a po kouscích zatřeme máslo.
Používáme ke kuřeti, roštěnkám nebo vařenému masu.
Další recepty:
Kuře na kari podáváme s rýží.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s chlebem.
Fazolová polévka od babičky s vlasovými nudlemi.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Cuketa na kari koření.
Koprová omáčka od babičky podáváme s houskovým knedlíkem
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou.
Křenová polévka do které přidáme smetanu.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou které můžeme zředit trochu mléka.
Banánová polévka s piškoty.
Banánové muffiny s kousky čokolády
Dozvíte se zde, jak se připravuje béarnská omáčka a recept na ni.