Recepty

Recepty > polévky > běloruský hovězí boršč

Běloruský hovězí boršč

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g kostí, 200 g předního hovězího masa, půlka klobásy, 200 g červené řepy, 200 g brambor, 50 g mrkve, 20 g petržele, 1 cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, 30 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, špetka cukru, ocet, sůl, pepř, 1 3/4 l vody, bobkový list, kysaná smetana

Recept na přípravu:

Opláchnuté maso a kosti zalijte vlažnou vodou, osolte a vařte pod pokličkou, až maso změkne. Mrkev, petržel a cibuli pokrájejte na nudličky, osmažte na části sádla, přidejte rajčatový protlak a duste asi 5 minut. Oloupanou červenou řepu pokrájejte na nudličky a duste v troše vývaru doměkka. Brambory pokrájené na nudličky zalijte horkým vývarem, přiveďte k varu, přidávejte červenou řepu, světlou jíšku ze zbytku sádla a mouky, koření a vařte ještě 10 až 15 minut. Boršč oslaďte, okyselte, přidejte hovězí maso pokrájené na nudličky a klobásu pokrájenou na kolečka a povařte několik minut. Při podávání vložte do každé porce 1 až 2 lžíce kysané smetany.

Další recepty:
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Španělská česnečka se sýrem.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Ruský boršč se zakysanou smetanou.
Rajská polévka z protlaku dochucená kořením.
Dršťkovka z hlívy kterou provaříme.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Běloruský boršč

Recepty
Motto

Běloruský hovězí boršč má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.