Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > beránek nebo bábovka

Beránek nebo bábovka

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 žloutků, 150 g Hery nebo másla, 250 g cukru, 1 vanilkový cukr, několik kapek r. tresti, 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 12 lžic mléka, 5 bílků (sníh), 2 lžíce kakaa, rozinky, sušené nebo kandované ovoce

Recept na přípravu:

Žloutky utřeme se změklou Herou nebo máslem a cukrem do pěny, přidáme vanilkový cukr a po kapkách tresť. Pak postupně přimícháváme mouku s práškem a mléko. Nakonec jemně vmícháme do tuha ušlehaný sníh se špetkou soli. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Do těsta můžeme přidat kakao, rozinky a sušené nebo kandované ovoce. Pečeme 45-50 minut při 180 stupních. Po vychladnutí můžeme zdobit polevou atd.

Další recepty:
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Lívance podle tradičního receptu.
Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Recepty
Motto

Beránek nebo bábovka vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.