Recepty > kuře > berlínská drůbeží játra
Potřebné suroviny:
2 větší cibule, 2 větší jablka, hladká mouka na obalení, 100 g (5 lžic) oleje, 400 g drůbežích jater, 1 lžička papriky, sůl
Postup přípravy:
Cibuli i jablka oloupeme, cibuli krájíme na tenká kolečka a jablka zbavená jádřinců asi na 1 cm silné plátky. Obalíme je v hladké mouce. Játra nakrájíme na větší plátky nebo, pokud jsou v malých kouscích, trochu je na plošší tvar rozklepneme, posypeme paprikou, trochu osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánev nalijeme olej, necháme ho rozehřát, z cibule a jablek oklepeme mouku a postupně je dozlatova v tuku po obou stranách osmažíme. Pak je z tuku vyjmeme a dáváme na teplé místo. Do tuku vkládáme připravená játra a osmažíme je po obou stranách. Po osmažení je ještě dosolíme, dáme na talíře a obložíme je osmaženou cibulí a jablky. Podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo rýží a doplníme zeleninovým salátem.
Další jídla:
Husí játra jako minutka s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Recept játra na cibulce
Recept na přípravu jídla berlínská drůbeží játra přináší na talíř svoji chuť.