Recepty > omáčky > bešamelová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu bešamelová omáčka:
600 ml mléka, 2 polévkové lžíce másla, 2 polévkové lžíce hladké mouky, špetka muškátového oříšku, 4 hřebíčky, 1 bobkový list, pepř, sůl
Postup přípravy:
Mléko dáme společně s nastrouhaným muškátovým oříškem, hřebíčky a bobkovým listem na pánev a pomalu přivedeme k varu. Promícháme a na dvacet minut odstavíme. Mezitím si připravíme jíšku tak, že necháme zpěnit máslo a zaprášíme je moukou a osmahneme. Mléko přecedíme přes cedník a postupně je vléváme do jíšky, kterou vrátíme na ploténku a za stálého míchání vaříme, až bešamelová omáčka nezhoustne. Hotovou bešamelovou omáčku dochutíme dle individuální chuti solí a pepřem.
Další recepty:
hovězí guláš, svíčková omáčka na smetaně, hovězí rosbíf, zelné závitky, hovězí závitky s meruňkami, ruský boršč, gulášová polévka, rajská omáčka, debrecínské roštěnky, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, koprová omáčka, rajská omáčka s hovězím masem
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.