Recepty > polévky > bezmasá gulášová polévka ze seitanu
Suroviny potřebné pro přípravu:
seitan, houby, cibule, olej, pepř, bobkový list, nové koření, červená paprika
Recept na přípravu:
Seitan necháme 48 hodin v nálevu odpočívat. Po této době hroudu seitanu vyndáme a nakrájíme na plátky. Usmažíme si na oleji cibulku do zlatova, přidáme sladkou papriku, jemně zapražíme moukou, osolíme a přidáme trochu vody. Je potřeba, aby tento základ byl sytý. Aby to bylo skutečně z tmavé cibulky a z kvalitní červené papriky. Přidáme houby a vodu dle potřeby, pepř, nové koření, bobkový list a vaříme. Nakonec přidáme na nudličky krájený seitan, povaříme asi 10 minut a můžeme podávat.
Další recepty:
Rajská polévka z protlaku dochucená kořením.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kulajda se zakysanou smetanou kterou dochutíme octem.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Gulášová polévka s bílými fazolemi
Bezmasá gulášová polévka ze seitanu má své kouzlo.