Recepty > hovězí maso > biftek z pravé svíčkové s játry
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500g svíčkové, 100g drůbežích jater, 100g šunky, 0,5 dl červeného vína, 2 malá rajčata, 2 lžíce kečupu, sůl, pepř, olej
Postup přípravy:
Ze svíčkové nakrájíme silnější plátky a ze strany je nařízneme. Drůbeží játra podusíme a naplníme jimi otvor v bifteku, poté maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a zabalíme do plátku šunky. Spíchneme párátkem nebo kovovou jehlou a dáme do chladu odležet. Na rozpáleném oleji osmažíme bifteky po obou stranách asi 3-4 minuty, po upečení zakápneme kečupem a červeným vínem. Nakonec bifteky ozdobíme plátky rajčete a podáváme se smaženými hranolky a zeleninovým salátem.
Další recepty:
svíčková omáčka na smetaně, španělské ptáčky, hamburgr americký, hovězí plec na zázvoru, hovězí maso po francouzsku, hovězí Eintopf, telecí maso zapečené v rýži, hovězí guláš, jablečný závin, hovězí svíčková po asijsku, hovězí daube, telecí ragú s chřestem, rajská omáčka s hovězím masem, býčí žlázy na másle, segedínský guláš, hovězí biftek se žampiony
Biftek z pravé svíčkové s játry a šunkou.