Recepty > polévky > bílá bramboračka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g brambor, sůl, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 1 vaječný žloutek, 200 ml mléka, pažitka
Recept na přípravu:
Oloupané brambory uvaříme v litru osolené vody. Po uvaření vodu slijeme a brambory rozmačkáme na jemnou kaši. Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z brambor a 10 minut vaříme. Po uvaření jíšky vmícháme do polévky bramborovou kaši, přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem a již dále nevaříme. Bílou bramboračku nakonec dosolíme a přidáme nadrobno pokrájenou pažitku.
Další recepty:
Krémová zelňačka s nadrobno nakrájenou a osmaženou houskou.
Hrstková polévka zahuštěná jíškou.
Mrkvová polévka s rýží zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor i hub.
Italská zeleninová polévka minestrone je tradiční recept.
Krémová bramboračka, brambor nastrouháme nahrubo.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Těstoviny s listovým špenátem a parmezánem.
Rychlá rybí polévka z file kterou dochutíme citronovou šťávou.
Houbová polévka se smetanou by se měla vařit nejméně dvacet minut.
Jihočeská bramboračka ochucená octem.
Bílá polévka s vajíčkem
Ochutnejte recept bílá bramboračka.